فیوژن یا تلفیق نیمرو سنجش از دوری

فیوژن یا تلفیق نیمرو سنجش از دوری

فیوژن یا تلفیق نیمرو سنجش از دوری یعنی چی؟ سنجش از دور مگه نیمرو داره! آره داره بیا تا بهت بگم چه طوری میتوانید نیمرو سنجش از دوری تولید کنید. اصطلاح فیوژن را به احتمال زیاد بارها و بارها شنیده اید، ما در این مقاله جامع میخوایم در مورد فیوژن صحبت کنیم. قبل اینکه بخواید این مقاله بخونید نگران انجام داده آن نباشید ما در زیر دوتا از محصولات رایگان فیوژن بهتون معرفی میکنیم ولی لطفا این مقاله و ویدیو خوب ببین و اصول فیوژن یاد بگیر بعد بیا سراغ آموزش های آن که قراره اساس و پایه فیوژن بهتون بگیم.

آموزش رایگان فیوژن در سنجش از دور

فیوژن یا تلفیق تصاویر لندست در سامانه گوگل ارث انجین

آموزش فیوژن در نرم افزار ENVI

فیوژن یا تلفیق نیمرو سنجش از دوری

افرادی که سنجش از دور کار می‌کنند خیلی از واژه فیوژن یا تلفیق را می‌شوند، اما فیوژن واقعا چی هستش؟ در این مقاله با ما باشید که به صورت جامع در مورد فیوژن صحبت خواهیم کرد. فرض کنید شما یک تصویر دارید که دقت مکانی بالایی دارد، برای نمونه توان تفکیک مکانی (پیکسل سایز) 10 متری دارد، از طرفی تصویر دیگر از آن منطقه دارید که توان طیفی بالایی دارد، این دوتا تصویر جدا هستند، اما چی میشد اگر تصویری داشتیم که ویژگی های هر دو تصویر داشته باشد، یعنی هم طیف بالایی هم توان تفکیک مکانی بالا داشته باشد. از یک سری تکنیک ها استفاده می‌ کنند برای این کار که به آن فیوژن یا تلفیق گویند.

فیوژن با لایراستک (دیتاست) یکسان است!

باور عمومی بر این است که فیوژن یا تلفیق معادل تشکیل دیتاست است. اما این باور اشتباه است و این دو بسیار با همدیگر متفاوت هستند. در Layer Stack کردن ما باند ها را در قالب یک فایل ذخیره سازی میکنیم، برای درک بهتر این مسئله فرض کنید که یک دیوار دارید که آجر های آن را باند های آن تشکیل داده است، در این مثال آجرها همان باندهای ما می باشند. در فیوژن کردن لایه ها با هم آمیخته شده و تصویر جدید تولید که از نظر ساختار و طیف ویژگی هر دو تا تصویر دارد.

شرط اصلی استفاده از فیوژن چیست؟

یکی از دلایلی که ما از عنوان فیوژن یا تلفیق نیمرو سنجش از دوری استفاده کرده ایم، همین موضوع شرط فیوژن کردن است. متاسفانه خیلی زیاد شاهد این هستیم که بدون رعایت شروط اصلی فیوژن به هر روشی شده فیوژن صورت گرفته و مانند یک نیمرو هر چی دم دست برسه با هم آمیزش میکنند. به صورت کلی فیوژن در 3 سطح صورت میگرد. سطح پیکسل، سطح تصمیم گیری و سطح ویژگی. با توجه به شایع بودن استفاده از روش سطح پیکسل، ما در این مقاله به شرط اصلی فیوژن در سطح پیکسل اشاره خواهیم کرد.

مهم ترین شرطی که در سطح پیکسل باید مد نظر قرار گیرد، همپوشانی طیفی باند پانکروماتیک (تصاویر با رزولوشن بالا) با تصاویری است که توان طیفی بالایی دارند. یعنی اینکه در زمان فیوژن حدود 25 درصد اطلاعات از بین خواهد رفت، لذا اگر این شرط نیز رعایت نشود، میتواند نتایج عجیبی بدست بیاورد. باندهای پانکروماتیک معمولا طیف موج یا طول موج بلندی دارند که در پیکسل سایزهای پایین تصویر برداری کنند، لذا در تصاویر مانند لندست باند پانکروماتیک همپوشانی طیفی دارد با باندهای مالتی اسپکترال آن و شما نمیبینید که باند حرارتی را فیوژن کنند.

آیا فیوژن کردن همیشه نتایج خوبی ارائه می دهد؟

پاسخ به این سوال بسیار دشوار بوده و به عوامل مختلفی بستگی دارد، اما در نظر داشته باشید در بررسی عوامل که طیف حائز اهمیت باشد فیوژن میتواند نتایج مطلوبی نداشته باشد. گاهی وقتا ما مکان یا هندسه تصویر برای ما بسیار مهم تر از طیف است برای نمونه در مناطق شهری هندسه یا دقت مکانی تصویر اهمیت بالایی دارد لذا در این مواقع فیوژن میتواند کارامدی های خیلی خوبی داشته باشد. در فرایند فیوژن به تطبیق هندسی توجه داشته باشید و فیوژن نباشد ظاهر و یا طیف خیلی زیاد تغییر دهید. اما شاید بپرسید خب چه کاریه چرا ناسا خودش در توان پایین تصویر برداری نمیکند؟ چرا مثلا لندست با دقت 2 متری برداشت نکرده است؟

چرا فیوژن چرا تصاویر خودشان رزولوشن بالا ندارند؟

  • نسبت سیگنال به نویز
  • اهمیت توان تفکیک زمانی
  • هزینه بردار بودن طراحی سنسور ها

در بحث‌‌ پیرامون این مقاله شرکت کنید!

لگوی مدرسه سنجش از دور و جی ای اس
مدرسه سنجش از دور

ما در مدرسه سنجش از دور تلاش خواهیم کرد که مقالات به روز و کاربردی در مباحث مختلف برای علاقه مندان به این حوزه ها آماده و مهیا کنیم. ما امیدواریم که با تلاش خود، تاثیری هر چند کوچک در بهبود کیفیت سنجش از دور و جی ای اس کشور داشته باشیم.

پیشنهاد میکنیم این مقالات را هم بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up