ایجاد لایه ارتفاعی با خطوط کانتور

برای مشاهده ویدئو دوره ابتدا لازمه وارد بشی یا ثبت‌نام کنی

برای ثبت نام کلیک کنید

برای مشاهده ویدئو دوره ابتدا لازمه وارد بشی یا ثبت‌نام کنی

برای ثبت نام کلیک کنید

ایجاد لایه ارتفاعی با خطوط کانتور

مدرس دوره:

آرمان صمدی

مدت زمان ویدئو :

4 دقیقه

شما در جلسه :

نوزدهم پیشرفته

در دوره آموزشی :

گزارش مشکل در دوره ها

خوش آمدید، برای استفاده از دوره ها داخل سایت ثبت نام یا وارد شوید.

بازگشت به دوره :

null

آرمان صمدی

کارشناس سنجش از دور و پردازش تصاویر ماهواره‌ای، از دانشگاه تهران

خیلی وقتا خیلی از سازمان ها اطلاعاتی که در اختیار ما قرار میدهند به صورت خطوط کانتور یا نقشه های کاغذی است که باید خطوط کانتور از آنها استخراج شود. ما در آموزش ایجاد لایه ارتفاعی با خطوط کانتور به شما یاد خواهیم داد که چگونه میتوانید لایه ارتفاعی یا هر لایه رستری دیگر را از خطوط کانتور ایجاد کنید.

ایجاد لایه ارتفاعی با خطوط کانتور

در ArcGIS، برای ایجاد یک مدل ارتفاعی دیجیتال (Digital Elevation Model – DEM) از خطوط کانتور، می‌توانید از مراحل زیر استفاده کنید:

اضافه کردن لایه‌های خطوط کانتور: ابتدا، لایه‌های خطوط کانتور را به ArcMap اضافه کنید. این لایه‌ها باید شامل خطوط کانتور با ارتفاعات مختلف در نقاط مختلف باشند.

تبدیل خطوط کانتور به نقاط ارتفاعی: با استفاده از ابزار “Feature Vertices to Points” در پنجره “ArcToolbox”، خطوط کانتور را به نقاط ارتفاعی تبدیل کنید. این نقاط نشان دهنده‌ی نقاط بالا و پایین خطوط کانتور هستند که ارتفاع آنها بر اساس ارتفاع خطوط تعیین می‌شود.

ایجاد مدل ارتفاعی دیجیتال (DEM): با استفاده از ابزار “Topo to Raster” در پنجره “ArcToolbox”، از نقاط ارتفاعی ساخته شده از خطوط کانتور، یک مدل ارتفاعی دیجیتال (DEM) ایجاد کنید. در این مرحله، می‌توانید تنظیمات مربوط به دقت و روش تبدیل را تعیین کنید.

ذخیره‌سازی DEM: پس از ایجاد DEM، می‌توانید آن را به عنوان یک فایل شکل (Shapefile) یا فرمت دیگری در ArcMap ذخیره کنید.

توجه داشته باشید که برای استفاده از این ابزارها در ArcGIS، باید دسترسی به افزونه‌ی “Spatial Analyst” را داشته باشید. حتما قبل از هرکاری باید در بخش اکستنشن ها گزینه آن را فهال کنید.

 

چرا باید از خطوط کانتور استفاده کنیم؟

خیلی وقتا خیلی از سازمان اطلاعات که در اختیار شما قرار می دهند از ماهیت کانتوری و خطی برخوردار هستند. یا اینکه بسیاری از نقشه ها از جمله نقشه 1:25000 کشور ایران دارای ماهیت آنالوگ بوده و نیاز است انها را رقومی کرد. در این حالت باید از این تکنیک استفاده کنید.

آخرین دوره های سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up