فراخوانی منطقه مطالعاتی در پایتون

مدرس
آرمان صمدی
مدت زمان ویدئو
18 دقیقه
در جلسه
جلسه چهارم
پشتیبانی
پیش نیاز
نـــدارد !
فراخوانی منطقه مطالعاتی در پایتون
برای مشاهده ویدئو دوره ابتدا لازمه وارد بشی یا ثبت‌نام کنی
توضیحات دوره

اولین قدم در هر تحقیق انتخاب منطقه مورد مطالعاتی می باشد. بعد از آن باید این محدوده را به داخل پایتون منتقل کرد تا فرایند پردازش تصاویر بر روی این محدوده صورت بگیرید. برای مشخص کردن محدوده مورد مطالعه یا شما از قبل شیپ فایل محدوده را دارید یا اینکه به صورت حدودی (geometry) آن را مشخص خواهید کرد.  در آموزش فراخوانی منطقه مطالعاتی در پایتون به شما آموزش خواهیم داد که چگونه برای پردازش تصاویر ماهواره ای در پایتون هم بتوانید shapefile و هم geometry وارد کنید که پردازش تصاویر روی آن بخش خاص صورت بگیرید.

فراخوانی منطقه مطالعاتی در پایتون

نطقه مطالعاتی ممکن است یک شهر، استان، کشور یا حتی یک قاره باشد، بسته به اهداف و نیازهای تحقیقاتی میتواند این منطقه و اندازه آن متغییر باشد. در سنجش از دور، انتخاب منطقه مطالعاتی بسیار مهم است زیرا دقت و صحت نتایج تحلیل‌ها به انتخاب صحیح منطقه مطالعاتی بستگی دارد. شاید این سوال مطرح شود که چرا باید منطقه مطالعاتی را چرا باید محدوده رو مشخص کنم. در پردازش تصاویر در پایتون با کتابخانه های ee و geemap با توجه به حجم بالای تصاویر، با توجه به سنگین شدن محیط کد نویسی و باتوجه به تفسیر و تحلیل سخت و دشوار یک بخش را به عنوان محدوده مطالعاتی مشخص می کنند.

برای مثال واحد مطالعاتی در علوم طبیعی حوزه آبریز می باشد. حال این واحد مطالعاتی میتواند بسته به نیاز شما متغییر باشد.  پس در نظر داشته باشید که اولین گام قبل از فراخوانی تصاویر ماهواره ای به بستر پایتون و کلوب این است که این محدوده مشخص و فراخوانی شود و در نهایت بر روی نقشه کتابخانه geemap نمایش داده شود. در این ویدئو هدف این است که به ساده ترین شکل ممکن این مورد به شما عزیزان آموزش داده شود.

منطقه مطالعاتی در پایتون با کتابخانه geemap
منطقه مطالعاتی در پایتون با کتابخانه geemap

برای محدوده مورد مطالعاتی دو حالت وجود دارد. یا اینکه شما از قبل شیپ فایل در داخل جی ای اس دارید یا اینکه نه حدودی یک منطقه را به عنوان منطقه مطالعاتی دارید. برای حالت حدودی باید مختصات نقاط اطراف آن را برداشت که یا با کمک گوگل ارث انجین این کار را انجام دهید یا از گوگل ارث میتوانید این فرایند را انجام دهید که در داخل ویدئو کامل ارائه شده شده است. برشیپ فایل نیز میتوانید آن را داخل سامانه گوگل ارث انجین آپلود کرده و بر اساس ID آن را فراخوانی کنید.

کدهای ارائه شده دراین آموزش:

import ee
import geemap
ee.Authenticate()

ee.Initialize(project=’your ID project’)

Map = geemap.Map(height=450)
Map.add(“basemap_selector”)
Map.add(“layer_manager”)

Geometry = ee.Geometry.Polygon(

[
[
[48.112349,30.835344],
[48.202720,31.089629],
[48.413770,31.081320],
[48.454983,30.903714],
[48.294702,30.827161],

] ]

)

basin = ee.FeatureCollection(“projects/training-gee-420918/assets/basin_qeshlagh”)

Map.centerObject(basin)
Map.addLayer(basin,{},’basin’)

Map

نکات مهم در انتخاب منطقه مطالعاتی

قبل از فراخوانی منطقه مطالعاتی در پایتون لازم است که محدوده مطالعاتی خود را مشخص کنید. در این بخش نکات مهمی در مورد انتخاب این نقاط ارائه خواهد شد. در انتخاب محدوده مطالعاتی یا منطقه مورد نظر در یک تحقیق یا پروژه، تعدادی عوامل مهم وارد می‌شوند که می‌توانند تصمیم‌گیری را تحت تأثیر قرار دهند. برخی از این عوامل عبارتند از:

اهداف تحقیق: هدف اصلی تحقیق چیست؟ منطقه مطالعاتی باید با هدف تحقیق همخوانی داشته باشد.
منابع مالی و زمانی: محدودیت‌های مالی و زمانی که در دسترس است، می‌تواند تعیین‌کننده‌ای برای انتخاب منطقه باشد. منطقه‌ای که برای مطالعه انتخاب می‌شود، باید در محدوده زمانی و بودجه تعیین شده قابل دسترس باشد.
دسترسی به داده‌ها و منابع: میزان دسترسی به داده‌های مربوط به منطقه مطالعاتی و منابعی که برای تحقیق در آن منطقه نیاز است، بسیار مهم است.
ویژگی‌های جغرافیایی: ویژگی‌های جغرافیایی مانند ارتفاعات، آب و هوا، انواع خاک و غیره می‌توانند بر انتخاب منطقه تأثیرگذار باشند.
موانع فیزیکی و محیطی: وجود موانع فیزیکی مانند کوهستان‌ها، رودخانه‌ها یا جنگل‌ها می‌تواند تحقیقات را محدود کند یا تأثیر منفی بگذارد.
پتانسیل‌ها و مزایا: برخی مناطق از نظر منابع طبیعی، اقتصادی یا فرهنگی دارای پتانسیل‌ها و مزایای خاصی هستند که باعث می‌شود برای مطالعه انتخاب شوند.
ارتباط با مطالعات قبلی: ممکن است انتخاب یک منطقه که قبلاً در آن تحقیقاتی صورت گرفته باشد، به دلایل ارتباطی با تحقیقات قبلی انجام شود.

آرمان صمدی
مدرس : آرمان صمدی

مدرس و بنیان گذار مدرسه سنجش از دور هستم. از دانشگاه تهران رشته سنجش از دور و سامانه اطلاعات جغرافیایی فارغ التحصیل شدم. تا الان بیش از 450 محصول آموزشی پروژه محور در زمینه های مختلف سنجش از دور ارائه کرده ایم. هدف من جابجایی کیفیت آموزش در ایران و رسوندنش به سطح جهانیه و اینکه آموزش هایی ارائه که در کوتاه ترین زمان ممکن بیشترین بازده و در یک کلام پروژه محور باشد.

سوالات متداول

پشتیبانی دوره های رایگان به چه صورت است؟

برای پشتیبانی دوره های رایگان از بخش دیدگاه میتوانید سوالات خود را مطرح کنید.

امکان خرید دوره های رایگان وجود دارد؟

با توجه به رسالت وبسایت ما؛ دوره های رایگان همیشه رایگان است.

آیا میشه این دوره ها را دانلود کرد؟

دوره های رایگان مدرسه سنجش از دور به صورت مشاهده آنلاین است.

دسترسی به دوره ها همیشگی است؟

بله، دسترسی به دوره دائمی و همیشگی است.

پرسش و پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید