مدرس دوره

آرمان صمدی

زمان ویدیو

17 دقیقه

جلسات دیگر آموزش

در جلسه

جلسه اول

ترسیم رفتار طیفی پدیده ها در ارث انجین

اگر با سنجش از دور آشنایی داشته باشید، قطعا اسم رفتار طیفی پدیده ها را نیز شنیده اید. رفتار طیفی یکی از عوامل مهم در شناسایی و تشخیص عوارض و پدیده های مختلف در سطح زمین است. با توجه به اهمیت آن در دینا کتابخانه های طیفی مختلفی وجود دارد که بر اساس این کتابخانه ها پدیده و عوارض مختلف را میتوان شناسایی کرد. ما در آموزش شناسایی عوارض روی تصاویر بر اساس کتابخانه طیفی به خوبی در مورد این موضوع مطالبی ارائه داده ایم. در مقاله آموزشی ترسیم رفتار طیفی پدیده ها در ارث انجین نحوه ترسی رفتار طیفی در داخل سامانه ارث انجین آموزش داده شده است.

رفتار طیفی چیست؟

رفتار طیفی اشاره به میزان بازتاب عوارض و پدیده ها در طول موج های مختلف است. یکی از عوامل که در شناسایی پدیده های مختلف نیز نقش دارد همین رفتار طیفی است. رفتار طیفی همانند اثر انگشت بوده و هر پدیده ای در شرایط مختلف رفتار طیفی یکسانی را دارد.
رفتار طیفی در پدیده های مختلف متفاوت است. از رفتار طیفی برای بررسی تاثیرات اتمسفر نیز استفاده میشود. برای نمونه چندین پدیده غالب را بررسی میکنند تا ببینند آیا نتایج به کتابخانه طیفی نزدیک است یا خیر. معمولا ما باید رفتار طیفی پدیده های غالب را در ذهن خود مجسم سازیم. به طور کلی اگر 3 پدیده غالب را بتوانیم اسم ببریم، آب، خاک و پوشش گیاهی است. پس لازم است که با رفتار طیفی این عوارض نیز آشنا شویم.

رفتار طیفی خاک

در خاک با افزایش طول موج میزان بازتاب نیز افزایش پیدا میکند. این رفتار طیفی ثابت بوده البته نکته مهم در مورد خاک نقطه جذب در محدوده SWIR می باشد. بر اساس این نقطه جذب پدیده های مختلف از هم شناسایی میشود.

رفتار طیفی آب

رفتار طیفی آب بر عکس رفتار طیفی خاک است. یعنی با افزایش طول موج میزان بازتاب کاهش می یابد و تا نزدیک صفر نیز می باشد. به همین دلیل است که در محدوده مادون قرمز رنگ آب به رنگ نزدیک به سیاه دیده میشود. البته بسته به شرایط منطقه، شفاقیت، مواد معلق و خیلی دیگر از موارد میتواند در این رفتار طیفی تاثیرگذار باشد.

رفتار طیفی گیاه

رفتار طیفی گیاه به سادگی دو پدیده دیگر نبوده و شرایط متفاوتی دارد. در ابتدا در محدوده سبز بازتاب داشته و بعد در محدود قرمز میزان بازتاب آن کاهش پیدا میکند. در محدوده مادون قرمز نزدیک بیشترین مقدار بازتاب و سپس در سایز محدوده های نوسانات زیادی دارد. به صورت دقیق تر میتوانید آموزش بررسی رفتار طیفی پدیده ها (آب، خاک و گیاه) در سنجش از دور را مشاهده بفرمایید.

رفتار طیفی در ارث انجین
رفتار طیفی در ارث انجین

ترسیم رفتار طیفی پدیده ها در ارث انجین

بر کسی سامانه قدرت مند ارث انجین و توانایی های آن پوشیده نیست. ما در در این مقاله سعی داریم تا با کد نویسی ساده به شما نحوه ترسیم رفتار طیفی پدیده های مختلف را داخل سامانه ارث انجین آموزش دهیم . این شیوه کد نویسی ساده بوده و در بسیاری دیگر از بخش ها میتواند به شما عزیزان کمک کند.

کد های آماده نوشته شده:

var lan9 = ee.ImageCollection(“LANDSAT/LC09/C02/T1_L2”)
.filterBounds(geometry)
.filterDate(‘2022-04-01′,’2022-07-01’)
.median()
.clip(geometry)
.select(‘SR_B[1-7]’)
.multiply(0.0000275)
.add(-0.2);
print(lan9,’lan9′);

Map.addLayer(lan9,imageVisParam,’lan9′);

var regions = ee.FeatureCollection([
ee.Feature(ee.Geometry(water),{label:’water’}),
ee.Feature(ee.Geometry(veg),{label:’veg’}),
ee.Feature(ee.Geometry(soil),{label:’soil’}),

]);

var wavelenghs = [0.443, 0.482 ,0.562, 0.655 , 0.865 , 1.6090 , 2.2010];

print(ui.Chart.image.regions(lan9, regions, ee.Reducer.mean(), 30, ‘label’,wavelenghs)
.setOptions({
title:’ landsat 9 sufface Reflectance’,
hAxis:{title:’wavelenghs’},
vAxis:{title:’Reflectance’},
lineWidth: 1,
pointSize:4,
series: {
0: {color:’blue’},//water
1: {color:’green’},//veg
2: {color:’red’},//soil

}

}))

اشتراک ویدئو
آخرین دوره های جامع
آخرین دوره های رایگان

برای ارسال دیدگاه حتما باید ثبت نام یا وارد حساب کاربری خود شوید

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
keyboard_arrow_up