شناسایی عوارض روی تصاویر بر اساس کتابخانه طیفی

شناسایی عوارض روی تصاویر بر اساس کتابخانه طیفی

قطعا برای همه ما پیش آمده است که پدیده یا عارضه ای بر روی تصاویر ماهواره ای بوده باشد اما تشخیص آن برای ما دشوار یا غیر ممکن باشد. ایا برایتان پیش نیامده بخواهید این عوارض را شناسایی کنید؟ آیا برایتان پیش نیامده که بخواهید این پدیده های را بدون بازدید میدانی شناسایی کنید؟ ما در مقاله آموزش شناسایی عوارض روی تصاویر بر اساس کتابخانه طیفی قراره که با یک روش جالب شناسایی عوارض و پدیده ها را به شما عزیزان آموزش دهیم.

شناسایی عوارض روی تصاویر بر اساس کتابخانه طیفی

خیلی وقتا زمانی که در فرایند های طبقه بندی هدف تشخیص پدیده و عوارض مختلف روی سطح زمین است، با پدیده و عوارض برخورد که امکان شناسایی نوع آن برای ما دشوار است. در این حالت یا نیاز به بازدید زمینی دارد یا نیاز به روش جایگزین دارید که ما در این آموزش به آن خواهیم پرداخت.
تکنیکی که ما در این مقاله بر آن تاکید داریم، بررسی رفتار طیفی پدیده ها است. رفتار طیفی میزان بازتاب پدیده ها در طول موج های مختلف را به ما نمایش میدهد. این رفتار های طیفی در محیط های آزمایشگاهی با استفاده از سنجنده هایی در داخل آزمایشگاه به اسم اسپکتومتر تعیین میشود. در ادامه در مورد رفتار طیفی و تکنیک مورد استفاده بیشتر صحبت خواهیم کرد.

رفتار طیفی پدیده ها

هر پدیده ای در سطح زمین رفتار طیفی خاص خود را دارد. برای نمونه در آب با افزایش طول موج میزان بازتاب آن کاهش یافته و تا حدود صفر می آید. در خاک نیز با افزایش طول موج میزان بازتاب افزایش پیدا میکند. ما در آموزش بررسی رفتار طیفی پدیده ها (آب، خاک و گیاه) در سنجش از دور به صورت کامل در مورد این رفتارهای طیفی اطلاعات در اختیار شما قرار دادیم.
در محیط های آزمایشگاهی پدیده های مختلف را مورد بررسی قرار داده و بر اساس شرایط مختلف رفتار طیفی آنها را اندازه گیری کرده و ثبت میکنند. به این رفتار های طیفی ثبت شده، کتابخانه طیفی گویند. کتابخانه های طیفی گنجینه های بزرگ از رفتار طیفی مختلف عوارض هستند.

کتابخانه های طیفی

کتابخانه های طیفی مجموعه ای از رفتار طیفی عوارض و پدیده های مختلف در محیط آزمایشگاهی است که ثبت شده است. این کتابخانه های طیفی از نظر سنجش از دور اهمیت بسیار زیادی دارد. کشور ها و آزمایشگاه های مختلفی در دنیا وجود دارد که رفتار طیفی پدیده های مختلف را ارائه میکنند. در ادامه لیستی از کتابخانه های معروف داخل نرم افزار ENVI ارائه خواهد شد.

لیست معروف ترین کتابخانه های طیفی

کتابخانه های بسیار زیادی در دنیا وجود دارد که بر اساس هدف خود رفتار طیفی را ارائه می دهند. برای نمونه یک سری از کتابخانه ها بر روی کانی های مختلف کار کرده و هر کتابخانه ای بر اساس هدف خاص توسعه و گرد آوری شده است. در زیر لیست چند کتابخانه معروف دنیا ارائه شده است:

  • کتابخانه طیفی aster
  • کتابخانه طیفی igcp264
  • کتابخانه طیفی usgs
  • کتابخانه طیفی veg_lib

شناسایی عوارض روی تصاویر بر اساس کتابخانه طیفی

تا الان باید متوجه شده باشید که روش مورد استفاده در این آموزش استفاده از رفتار طیفی پدیده و تطابق آن با کتابخانه های طیفی مختلف است. ما در این آموزش ابتدا رفتار طیفی آن پدیده را استخراج میکنیم، سپس از طریق آنالیز طیفی درصد همبستگی بین پدیده با پدیده های مختلف ثبت شده در کتابخانه طیفی را مورد سنجش قرار میدهیم.

مراحل و روش کار

1- نمونه برداری: ابتدا بر اساس پدیده خود و ابزارهای ROI از پدیده مورد نظر نمونه برداری کنید.

2- با استفاده از دستور n-dimensional در فضای چند بعدی نمونه های برداشت شده را نمایش میدهیم.

3- نمونه برداری از نمونه ها: در این گام از نمونه های برداشت شده به عنوان ROI یک چندتا را انتخاب میکنیم.

4- ترسیم رفتار طیفی عارضه: در این مرحله با استفاده از دستور z-profil رفتار طیفی را بررسی میکنیم.

5- در گام پایانی بر اساس دستور Spectral analysis تطابق پدیده با کتابخانه های مختلف مورد بررسی قرار میگیرد.

خلاصه

خیلی وقتا بر روی تصاویر عوارض یا پدیده هایی وجود دارد که شناخت آن برای ما دشوار است. در این حالت نیاز به شناخت و بازدید از منطقه دارد. اما راه حل دیگه نیز وجود دارد. در این آموزش ما بر اساس رفتار طیفی و تطابق با کتابخانه طیفی شناخت پدیده های مختلف را برای شما میسر ساخته ایم. نظر شما کاربران مدرسه سنجش از دور در مورد این آموزش چیست؟ نظرات خود را داخل کامنت برای ما بنویسید.

در بحث‌‌ پیرامون این مقاله شرکت کنید!

لگوی مدرسه سنجش از دور و جی ای اس
مدرسه سنجش از دور

ما در مدرسه سنجش از دور تلاش خواهیم کرد که مقالات به روز و کاربردی در مباحث مختلف برای علاقه مندان به این حوزه ها آماده و مهیا کنیم. ما امیدواریم که با تلاش خود، تاثیری هر چند کوچک در بهبود کیفیت سنجش از دور و جی ای اس کشور داشته باشیم.

پیشنهاد میکنیم این مقالات را هم بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up