مقایسه بارش ایران با ترکیه با تصاویر ماهواره ای

مقایسه بارش ایران با ترکیه با تصاویر ماهواره ای

این روز ها بحث پدیده هارپ و تاثیر آن بر میزان بارش در مرز دو کشور ایران و ترکیه بسیار صدا کرده و خیلی از افراد در مورد آن مطالب ارائه می دهند. در مقاله مقایسه بارش ایران با ترکیه با تصاویر ماهواره ای در سامانه گوگل ارث انجین با استفاده از تصاویر ماهواره ای میزان بارش در یک سال گذشته و سری های زمانی مورد بررسی قرار خواهد گرفت. این ویدئو و مقاله را با دوستان خود به اشتراک گذاشته و داخل کامنت ها نظرات خودتون رو بیان کنید که آیا عوامل خارجی مانند هارپ تاثیر گذار هستند یا نه؟

 

 

 

 

آموزش مرتبط با این مقایسه: اندازه گیری بارش با تصاویر ماهواره ای در سامانه گوگل ارث انجین

مقایسه بارش ایران با ترکیه با تصاویر ماهواره ای

ایران و ترکیه دو کشور در جنوب غرب آسیا قرار هستند و هرکدام دارای تاریخ، فرهنگ، و اقتصاد خود هستند. اخیرا عکسی از مرز مشترک ایران و ترکیه منتشر شده که در داخل این عکس کوه های ترکیه پوشیده از برف اما کوه های ایران برفی بر روی آن مشاهده نمی شود.
برای بررسی عوامل مانند هارپ یا پدیده های خارجی (عوامل خارجی) در این مطالعه میزان بارش بین دو مرز کشور ایران وترکیه در مکان هایی که مرز مشترک داشته است مورد بررسی قرار گرفته است. برای اندازه گیری بارش از تصاویر ماهواره ای CHIRPS با توان تفکیک زمانی 1 روزه و مکانی 5 هزار متری در سامانه گوگل ارث انجین استفاده شده است.
CHIRPS بر اساس تجارب قبلی با استفاده از تکنیک¬های هوشمند و بر مبنای داده¬های طولانی مدت ثبت شده بارش بر اساس مشاهدات مادون قرمز ابر؛ میزان بارش را تخمین می¬زند. داده¬های CHIRPS از مقادیر 6 ساعته تا سه ماهه در دسترس است. تقریبا تمام داده¬ها دارای رزولوشن مکانی 05/0 * 05/0 درجه است. داده¬های بارش از سال 1981 تا نزدیکترین زمان به حال حاظر با پوشش نیمه جهانی50 درجه شمالی تا 50 درجه جنوبی ارائه می¬دهد در این تحقیق داده‌های این ماهواره از طریق سامانه گوگل ارث انجین استخراج شده است.

مرز کشور ایران و ترکیه
مرز کشور ایران و ترکیه

نتایج مقایسه بارش ایران با ترکیه با تصاویر ماهواره ای

1-بارش روزانه سال 2023 تا 2024

در شکل زیر نمودار بارش کشور ایران و ترکیه در مرز مشترک که در شکل بالا نمایش داده شده است نمایش داده شده است. بر اساس نتایج در ماه نوامبر و دسامبر اختلاف بارش شدید و حدود 5 تا 15میلی متر بوده است. در در سایر ماه ها این اختلاف پایین بوده است. بر اساس نتایج میتوان دریافت که میزان بارش کشور ترکیه در مرز مشترک تعریف شده به نسبت کشور ایران بیشتر بوده است. اما به این سادگیا نیز نیست و باید در دراز مدت روند ها بررسی شود.

روند روزانه بارش بین دور کشور ایران و ترکیه در سال 2023 تا 2024
روند روزانه بارش بین دور کشور ایران و ترکیه در سال 2023 تا 2024

2- بررسی روند دراز مدت بارش بین ایران و ترکیه

برای آنکه بتوان دید جامع به بارش بین دو مرز کشور ایران و ترکیه داشت لازم است که از داده های دراز مدت استفاده کرد. برای این منظور در این مطالعه از داده های روزانه ماهواره CHIRPS داده های ماهانه از سال 2000 تا اواخر 2023 تهیه شده است و میتوان نتایج را در شکل زیر مشاهده کرد. بر اساس نتایج بدست آمده متوسط براش کشور ترکیه در مرز تعریف شده از کشور ایران بیشتر است. همچنین نتایج نشان می دهد که در ماه های نوامبر و دسامبر میزان بارش کشور ترکیه در دراز مدت بیشتر از کشور ایران بوده است.

مقایسه بارش کشور ایران و ترکیه در دراز مدت با تصاویر ماهواره ای
مقایسه بارش کشور ایران و ترکیه در دراز مدت با تصاویر ماهواره ای

جمع بندی

در این مقاله هدف بررسی بارش بین دو کشور ایران و ترکیه در سال 2023 و سری زمانی 2000 تا اواخر 2023 بوده است. با توجه به شایعه هارپ و عوامل خارجی در نشان دادن کاهش بارش در کشور این شایعه قوت گرفته است. در این مقاله از دیدگاه عملی میزان بارش روزانه با استفاده از ماهواره CHIRPS  در سامانه گوگل ارث انجین مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان میدهد که در ماه نامبر و دسامبر میزان بارش کشور ترکیه در مرز تعریف شده بیشتر از کشور ایران بوده و روند امسال یک روند دراز مدت بوده است.

در بحث‌‌ پیرامون این مقاله شرکت کنید!

لگوی مدرسه سنجش از دور و جی ای اس
مدرسه سنجش از دور

ما در مدرسه سنجش از دور تلاش خواهیم کرد که مقالات به روز و کاربردی در مباحث مختلف برای علاقه مندان به این حوزه ها آماده و مهیا کنیم. ما امیدواریم که با تلاش خود، تاثیری هر چند کوچک در بهبود کیفیت سنجش از دور و جی ای اس کشور داشته باشیم.

پیشنهاد میکنیم این مقالات را هم بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up