کار با تصاویر پیکسل سایز بزرگ | دیدگاهی جدید برای کار با داده های اقلیمی
علاقه مندان به سنجش از دور، درباره استخراج داده های اقلیمی با تصاویر ماهواره ای آشنایی دارند. این تصاویر با توجه به ویژگی که دارند پیکسل سایز بزرگی دارند. داده های اقلیمی باید در زمان کم برداشت شوند. این اشاره به توان تفکیک زمانی این ماهواره ها دارد.
برای آنکه تصاویر اقلیمی مانند دما، بارش، تبخیر و … در زمان کوتاهی برداشت شوند. ماهواره ها در مدار بالا قرار خواهند گرفت. با این کار توان تفکیک زمانی تصاویر ماهواره ای کاهش پیدا میکند. اما بعد مکان از دست می دهد.
در این مقاله کار با تصاویر با پیکسل سایز بزرگ در ارتباط این مسئله مطالبی ارایه خواهیم کرد که با چه دیدگاهی میتوان با این مسئله برخورد کرد. خیلی وقتا شده که در داخل منطقه مورد مطالعه ما فقط چندین پیکسل داریم. این مسئله ناخوشایند بوده است. و دیدگاه مختلفی را به وجود خواهد آورد.
کار با تصاویر پیکسل سایز بزرگ
دیدگاه اول
دیدگاه رستری به این تصاویر
در این حالت این تصاویر را شبکه از رستر ها دیده و هر چقدر مقدار این رستر ها بیشتر باشد و پیکسل سایز نیز کوچکتر باشد نتایج مطلوب تر است. برای افرادی که این دیدگاه را دارند زمان کار با تصاویر مانند NOAA و TRMM به مشکل خواهند خورد.

دیدگاه دوم
دیدگاهی متفاوت از حالت اول نگاه با چشم یک ایستگاه
بیایید از این دیدگاه جدید به این قضیه نگاه کنیم. فرض کنید شما در داخل منطقتون چندین ایستگاه دارید. بر اساس مقادیر اندازه گیری شده در این مناطق، درون یابی انجام شده است. الان شما مرکز هر پیکسل یک ایستگاه در نظر بگیرید. در این حالت هر پیکسل شما معرف یک ایستگاه است.
با این دیدگاه اگر به تصاویر با رزولوشن بالا در مباحث اقلیمی نگاه کنید. میبینید که چقدر دقت کار شما بالا خواهد رفت. سپس میتوانید مانند حالت رستری با آنها برخورد کرد. و بین این ایستگاه ها را مکان یابی کرد.
در زمینه استخراج پارامتر های اقلیمی پیشنهاد ما به شما استفاده از تصاویر ماهواره ای در سامانه گوگل ارث انجین است. در این سامانه میتوانید سری زمانی به سادگی مورد برررسی قرار دهید.