اینترنت اشیاء (IOT) در GIS | اینترنت اشیا | Internet of Things |GIS

اینترنت اشیاء یا IOT (Internet of Things)

در سال های اخیر یک مبحث جدید تحت عنوان اینترنت اشیاء مطرح شده است. اینترنت اشیاء با زبان خیلی ساده یعنی هر چیزی به وسیله شبکه اینترنت با هم توسط سنسور های به همدیگر مرتبط باشند. این ارتباط حتی بین انسان و ماشین نیز است.


به عبارت دیگر، میلیون ها  حسگر از سراسر جهان را به هم متصل و  از آنجا که همه آنها به هم متصل هستند ، امکان تبادل اطلاعات بین آنها را فراهم می کند. به این اینترنت اشیاء میگویند.


این حسگرها میتواند لبتاب، تلفن، جی پی اس و یا هر چیز دیگر باشد حتی میتواند یخچال باشد. ساده ترین مثالی که میشه گفت، فرض کنید یک شخص سالخورد (پدر بزرگ یا مادر بزرگ) در خانه دارید.


یک سری سنسور ها بر روی بدن آنها وصل بوده است. که علایم حیاتی آنها را نمایش می دهد. بفرض اگر وضعیت اورژانسی برای آنها پیش بیاید به نزدیکترین اورژانس خبر می دهد.


اما بحث اصلی اینجاست، مرکز اورژانس کجا بروید؟ پاسخ به این سوال کجا در دل GIS نهفته است. در واقع ارتباط بین جی ای اس و اینترنت اشیاء مکان یا مختصات است.


چرا اینترنت اشیاء (IOT) در GIS

ارتباط بین GIS و اینترنت اشیاء چیست؟

اگر به مثال بالا توجه کنید ارتباط این دو در واقع موقعیت جغرافیایی آن است. یعنی مکان. وقتی بحث کجا مطرح میشود GISوارد عرصه میشود.


جی ای اس چه کاربردی در اینترنت اشیاء دارد؟

  • موقعیت مکانی یا موقعیت جغرافیایی
  • فراهم کردن موقعیت مکانی در زمان واقعی
  • تجزیه و تحلیل فضایی در زمان واقعی

ارتباط بین اینترنت اشیا و GIS
ارتباط بین اینترنت اشیا و GIS

حقیقت جی ای اس

اینترنت اشیاء یا هر چیز دیگه بدون مکانی بی فایده است و کارایی لازم را ندارد. این جی ای اس است که بعد مکان را تداعی می بخشید.

امروزه مشاغل پر درامد دنیا علاقه زیادی به تحلیل مکانی با اینترنت اشیاء پیدا کرده اند. لذا با ترکیب جی ای اس و اینترنت اشیاء یک انقلاب بزرگ در زمینه مختلف ایجاد میشود.


در واقع به عنواه یک جمع بندی، اطلاعات بر اساس زمان و مکان ذخیره و مدیریت می شوند در اینترنت اشیاء و هر بعد آن اطلاعات خاص خود را مطرح میکنند. بر اساس همین اطلاعات مکانی و زمانی ی سری نقشه ها تولید و تصمیم گیری هایی بر اساس هوش مصنوعی صورت میگیرد.


یک مثال بارز از اینترنت اشیاء الکسا است.


مطالب پیشنهانی:

تفاوت DEM ،DSM و DTM


برای دانلود این مقاله بر روی لینک زیر کلیک کنید.

دانلود مقاله اینترنت اشیاء در جی ای اس

در بحث‌‌ پیرامون این مقاله شرکت کنید!

مدرسه سنجش از دور
مدرسه سنجش از دور

ما در مدرسه سنجش از دور تلاش خواهیم کرد که مقالات به روز و کاربردی در مباحث مختلف برای علاقه مندان به این حوزه ها آماده و مهیا کنیم. ما امیدواریم که با تلاش خود، تاثیری هر چند کوچک در بهبود کیفیت سنجش از دور و جی ای اس کشور داشته باشیم.

پیشنهاد میکنیم این مقالات را هم بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید