اولین گام در انجام پروژه های جی ای اس

اولین گام در انجام پروژه های جی ای اس

تا حالا به این فکر کردید که اولین گام در انجام پروژه های جی ای اس یا سنجش از دوری چی است؟ زمانی که یک سازمان یا شرکت پروژه ای به ما محول میکند ما باید چکار کنیم؟ آیا سریع باید بریم و تحلیل هارو انجام بدیم؟ نظر شما در این رابطه چیه و در داخل کامنت ها به اشتراک بگذارد؟

اولین گام در انجام پروژه های جی ای اس یا سنجش از دوری

اولین کاری که بعد از دریافت پروژه های سنجش از دوری یا جی ای اس باید انجام دهید این است که نقشه هایی یا اطلاعاتی را جمع آوری کنید که شرایط منطقه را در حالت کلی نمایش دهد و بر اساس این نقشه های تصمیم گیری هایی نیز صورت گیرد.

به این نقشه ها نقشه های پایه گویند. شاید این سوال بپرسید که نقشه پایه چیست؟ هر نوع نقشه ای که شرایط کلی منطقه را نمایش دهد و بر اساس آن تصمیماتی اتخاذ شود نقشه پایه گویند. نقشه های پایه و تهیه آنها از اولین گام ها در هر نوع پروژه ای است. زمانی که اطلاعاتی از شرایط منطقه موجود نباشد نباید بر اساس نبود اطلاعات تصمیماتی گرفته شود.

چگونگی تهیه نقشه های پایه

به طور کلی نقشه های پایه یا قبلا توسط سازمان هایی تهیه شده و ما با تهیه این نقشه های از آنها اطلاعاتی را بدست می آوریم، مانند نقشه توپوگرافی، نقشه های زمین شناسی و نقشه های که سراسری برداشت شده است. اما نوع دوم از این نقشه ها وجود دارد باید خودمان آن را استخراج کنیم. مانند شرایط هیدرولوژی منطقه، تعیین زیر حوزه ها و تقسیمات منطقه.

در حالت نوع اول بیشتر این نقشه ها به صورت کاغذی می باشد. ابتدا باید این نقشه ها را اسکن کرده و سپس در داخل نرم افزار های جی ای اس ژئورفرنس کرد. برای این منظور میتوانید از دوره رایگان ژئورفرنس کردن نقشه های پایه استفاده کرد. سپس در داخل نرم افزارهای جی ای اس فرایند رقومی سازی صورت خواهد گرفت. اما نقشه های نوع دوم چون از نقشه های نوع اول بدست میاد و یا از داده های ماهواره ای استخراج میشود کمتر نیاز به ژئورفرنس کردن دارد.

اولین گام در انجام پروژه جی ای اس
اولین گام در انجام پروژه جی ای اس

مهم ترین نقشه های پایه

  • نقشه زمین شناسی
  • نقشه توپوگرافی
  • نقشه هیدرولوژی
  • نقشه عوارض شهری
  • نقشه واحد های مطالعاتی منطقه (حوزه بندی)
  • نقشه خاکشناسی
  • نقشه ارتفاعی منطقه

در استفاده از نقشه های پایه باید موارد زیر را لحاظ کرد

1- نقشه های پایه باید از مناطق معتبر و سازمان های قابل استناد تهیه شوند.
2- نقشه های نباید خیلی قدیمی بوده و باید بر واقعیت زمان حال انطباق داده شوند.
3- گزارش های محلی اطلاعات بسیار با ارزش در خدمت شما قرار خواهد داد اما منبع موثق نیست.
4- در استفاده از این نقشه ها توجه به استانداردهای نقشه بسیار الزامی است.

خلاصه
نقشه هایی که شرایط کلی منطقه را نمایش داده و بر اساس آن تصمیم گیری صورت میگیرد را نقشه پایه گویند. این نقشه ها در بسیار از مطالعات از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده و به عنوان اولین گام از پروژه های مختلف در نظر گرفته میشود. این نقشه ها یا از سازمان های مختلف تهیه میشود یا اینکه ما خودمان باید آنها را تهیه کنیم.

اندازه گیری پارامترهای کیفیت آب با تصاویر سنتینل ۳

برآورد رسوبات معلق رودخانه ها با تصاویر لندست

 

در بحث‌‌ پیرامون این مقاله شرکت کنید!

لگوی مدرسه سنجش از دور و جی ای اس
مدرسه سنجش از دور

ما در مدرسه سنجش از دور تلاش خواهیم کرد که مقالات به روز و کاربردی در مباحث مختلف برای علاقه مندان به این حوزه ها آماده و مهیا کنیم. ما امیدواریم که با تلاش خود، تاثیری هر چند کوچک در بهبود کیفیت سنجش از دور و جی ای اس کشور داشته باشیم.

پیشنهاد میکنیم این مقالات را هم بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up