مدرس دوره

آرمان صمدی

زمان ویدیو

13 دقیقه

جلسات دیگر آموزش

در جلسه

جلسه دوم

عکس هوایی و تفاوت آن با نقشه و تصویر

خیلی وقتا شاید شما نیز اصطلاحات اشتباه تصاویر هوایی، عکس ماهواره ای را شنیده باشید. این اصطلاحات اشتباه شاید خیلی از فرصت های شغلی را از شما بگیرد. در ویدئو عکس هوایی و تفاوت آن با نقشه و تصویر با ما باشید تا نکاتی به شما عزیزان ارائه شود که باید حتما در گفتار خود رعایت کنید.

عکس های هوایی

ساده ترین، اولی ترین و اقتصادی ترین روش سنجش پدیده ها از راه دور است. در اوایل کار یک دوربین بر روی یک بالن قرار می گرفت و از سطح زمین تصویر برداری میکرد. اما به صورت کلی عکس های هوایی یک تعریف جامع دارد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

 یک تصویر واقعی از عوارض و پدیده های ظاهری سطح زمین است توسط هواپیما، های کوپتر، بالن و … برداشت شده و این عکس ها توسط یک دوربین عکس برداری هوایی گرفته خواهند شد.

این دوربین ها با دوربین ها معلوم زیاد فرق دارد. این دوربین ها درای تفاوت هایی بسیاری با دوربین های معمولی است. در زیر به بررسی تفاوت آنها خواهیم پرداخت. البته تعاریف دیگر نیز برای عکس های هوایی وجود دارد که در ادامه ارائه خواهد شد.

عکس‌های هوایی، تصاویری هستند که با استفاده از دوربین‌های نصب شده بر روی دستگاه‌های هوایی مانند هواپیماها، بالن‌ها، هلیکوپترها و یا دستگاه‌های بدون سرنشین مانند درون بال (drone)، از مناظر، مناطق و سایر مکان‌ها از ارتفاع بالا گرفته می‌شوند.

این تصاویر به دلیل ارتفاعی که از زمین قرار می‌گیرند، از زوایای متنوعی از محیط اطراف ضبط می‌شوند و اطلاعات دقیقی درباره توپوگرافی، جغرافیا، ساختارها، پوشش گیاهی، آب و هوا و دیگر جزئیات محیط را نمایان می‌سازند.

عکس‌های هوایی با استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته تصویربرداری و پردازش تصویر، امکان ضبط و ثبت تصاویر با وضوح بالا و دقت بالا را فراهم می‌کنند. این تصاویر می‌توانند در مختلف زمینه‌ها از جمله زیست‌محیطی، زمین‌شناسی، عمران و ساختمانی، تبلیغات و بازاریابی، مدیریت منابع طبیعی و برنامه‌ریزی شهری استفاده شوند.

عکاسی هوایی به دلیل قابلیت فراهم کردن دید گسترده از منطقه مورد بررسی، بهبود نظارت و شناسایی و تحلیل جزئیات دقیق‌تر از زمین، به عنوان یک ابزار قدرتمند و کاربردی در بسیاری از زمینه‌های پژوهشی و عملی به شمار می‌رود.

تفاوت دوربین های معمولی با دوربین عکس برداری هوایی

از منظر ارتفاع و زاویه دید: دوربین عکس برداری هوایی در ارتفاع بالا و دارای زاویه عکس برداری قائم یا مایل است. در دوربین های معمولی زاویه دید افقی است یا یکم مایل می باشد.

فاصله کانونی: فاصله کانونی میزان سطح پوشش روی زمین را مشخص میکند. دوربین معمولی اندازه فاصله کانونی بالایی ندارند.

اندازه فیلم: اندازه فیلم در دوربین های معمولی کم می باشد.

اپراتور برداشت: عکس های معمولی توسط انسان معمولا برداشت میشه و سکو آن دست ما انسان است. اما عکس های هوایی به صورت اتوماتیک که روی سکو هواپیما قرار دارد.

عکس هوایی و تفاوت آن با نقشه و تصویر

در کنار این موارد گفته شده، شما به عنوان یک متخصص باید تفاوت نقشه با عکس هوایی و تفاوت تصاویر ماهواره ای با عکس هوایی به صورت کامل بلد باشید. در ادامه به صورت کامل در مورد آن مطالب ارائه خواهد شد.

تفاوت عکس های هوایی با نقشه

1-نقشه تصویری عمودی اما عکس هوایی تصویر مرکزی است. در عکس های هوایی هر چقدر به سمت مرکز حرکت کنیم تصویر قائم تر و عمودی تر میشود.

2-مقیاس در نقشه ثابت است اما در عکس هوایی مقیاس میتواند متغییر باشد.

3-بر روی نقشه ها جهت شمال مشخص است اما در عکس هوایی جهت شمال مشخص نیست. باید بر اساس زمان تصویر برداری و سایه جهت شمال را تشخیص دهیم.

4-مشحص بودن مختصات و اطلاعات حاشیه مانند راهنمای نقشه در نقشه ها مشخص است اما در عکس هوایی هیچ کدام از این موارد مشخص نیست.

5-نقشه به صورت موضوعی هستند مثلا روی شبکه ابراهه یا جاده تمرکز دارد اما عکس هوایی به صورت جامع است و تمامی پدیده ها را نمایش میدهد.

6-نقشه ها دارای اطلاعات کم اما هدفمند است اما عکس هوایی دارای اطلاعات زیاد و خام می باشد.

7-دقت نقشه ها معمولا بالاتر است، دلیل آن است که چیزی که شما مشاهده میکنید خروجی یک سلسله فرایند می باشد.

 

تفاوت عکس هوایی با تصاویر ماهواره ای

1-عکس های هوایی ماهیت آنالوگ دارد و نمیتوان روی آنها پردازش انجام داد. این تصاویر ماهیت رقومی ندارد. ارزش یا یاخته در عکس های هوایی وجود ندارد.

2-تصاویر ماهواره ای دارای ماهیت رقومی است و میتوان فرایند هایی را روی پیکسل های آن انجام داد. برای مثال میتوان طبقه بندی کرد.

3-قابلیت اجرای الگوریتم در عکس هوایی وجود ندارد. اما در تصاویر ماهواره ای این امر ممکن است. برای نمونه پیاده سازی یک الگوریتم به منظور شناسایی درختان منطقه.

4-عکس های هوایی به صورت سیاه و سفید است. اما تصاویر ماهواره ای توانایی اجرای سیستم های رنگی مختلف مانند سیستم رنگی طبیعی و کاذب را دارا است. لذا درک بهتری دارد.

5- عکس هوایی در دسترس عموم نیست، اما تصاویر ماهواره ای همیشه در دسترس است.

6-تفسیر و درک پدیده ها در عکس هوایی بسیار دشوار است و نیاز به کارشناس دارد.

اشتراک ویدئو
آخرین دوره های جامع
آخرین دوره های رایگان

برای ارسال دیدگاه حتما باید ثبت نام یا وارد حساب کاربری خود شوید

2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
keyboard_arrow_up